Trading med Aksje CFD har blitt mer vanlig, og gir daytradere mange fordeler.

Aksjer

Aksjer er en eierandel i et aksjeselskap eller et allmennaksjeselskap. Denne eierandelen gir eieren visse rettigheter som å avgi stemme i generalforsamlingen. I tillegg har aksjonærene en økonomisk rettighet til å motta utbytte dersom det blir utbetalt. Aksjene omsettes på børser, og aksjer i et selskap kan bli omsatt på forskjellige børser.

eToro test

 • Aksjer og CFD

 • Best på teknisk analyse

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Skilling test

 • CFD

 • Lav spread

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Plus500 test

 • CFD

 • God tradingapp

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

easyMarkets test

 • CFD og opsjoner

 • TradingView integrert

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

CFD

CFD er et sammensatt produkt som har til hensikt å gjenspeile avkastningen til den underliggende aksjen. Det betyr at CFD for aksjer vil i stor grad bevege seg likt som aksjekursen. Teknisk analyse er også vanlig å bruke på aksje CFDer. CFDer blir ikke omsatt på børser, men på handelsplasser for CFD. CFD blir ikke utstedt av aksjeselskapet, men av en market maker.

Fordeler og ulemper med Aksje CFD

CFD har både fordeler og ulemper når vi sammenligner med aksjer. En av de viktigste fordelene med CFD er at kostnaden ved kjøp og salg av aksje CFD er lavere enn ved kjøp og salg av aksjer. Dette er en stor fordel for daytradere som har mange handler. Videre finnes et CFD på alt fra norske til utenlandske aksjer, noe som gjør at du kan trade aksje CFD for aksjer fra nesten hele verden på en og samme markedsplass. Siden CFD er et sammensat produkt kan man også shorthandle disse, selv om du ikke låner aksjene. I tillegg er det mulig å belåne CFD posisjoner ved bruk av gearing eller aksjekreditt. En av ulempene ved å trade aksje CFDer er at du ikke eier aksjen, det betyr at du ikke kan avgi stemme i generalforsamlingen.

Her kan du kjøpe Aksje CFD

Det er ennå ikke mange norske banker og meglerhus som tilbyr handel i aksje CFD, men det finnes store internasjonale handelsplasser som tilbyr CFD trading for norske daytradere. eToro har et av de beste utvalgene av aksje CFD, noe som gir deg tilgang til å trade CFD på norske , amerikanske og tyske aksjer. I tillegg finner du aksje CFDer fra mange andre land, sammen med valuta, råvarer, indekser og kryptovaluta. Når du åpner en konto på eToro får du gratis tilgang til realtidskurser, analyseprogram og nyhetsoppdateringer i realtid. Du kan følge disse stegene for å åpne en gratis CFD konto på eToro:

 • Gå til etoro.com
 • Åpne en gratis konto og kjøp Aksje CFD

eToro er en multi-asset platform som tilbyr investering i både aksjer og kryptovaluta, i tillegg til CFD-trading.

Vennligst vær obs på at CFD er komplekse instrumenter og bringer med seg en høy risiko for å tape penger på grunn av belåning. 

62 % av retailinvestor tradingkontoer taper penger på CFD-trading med denne leverandøren.

Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape dine penger.

Kryptoinstrumenter er svært volatile og uregulerte investeringsprodukter. Det er ingen EU-investor beskyttelse.

Denne teksten er kun for informasjon og opplysning, og skal ikke bli sett på som et investeringsråd eller investeringsanbefaling.