Meny Lukk

Slik fungerer Stop Loss

Slik fungerer Stop Loss

For tradere handler daytrading like mye om å unngå tap som å tjene penger. Stop loss er et viktig verktøy som kan minimere tap.

Stop loss

Stop loss, eller stopp tapet på norsk, er en automatisk handel som blir igangsatt dersom kursen på en aksje eller annet finansielt instrument beveger seg til et gitt nivå. Stop loss finnes også i to ulike varianter, nemlig vanlig stop loss og trailing stop loss. Den vanlige ordren vil trigges og selges til fastsatte kurser, mens trailing ordren vil bli aktivert på et nivå som følger kursutviklingen. Det betyr at dersom en aksjekurs stiger 5 %, vil også kursnivåene stige tilsvarende. Når du legger inn en stop loss ordre vil du normalt måtte oppgi to ulike kurser. Dette er triggerkurs hvor stop loss ordren blir aktivert og sendt til markedet, og limitkurs som er kursen du er villig til å selge til.

 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Anbefalt nettmegler
 • Charts fra TradingView
 • CFD på aksjer, indekser, råvarer
 • CFD på valuta, kryptovaluta
 • Lav spread
 • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Bruk av stop loss ved trading

Bruk av disse ordrene er svært utbredt ved trading, og brukt riktig kan de minimere tap og sikre en bedre avkastning. Nivåene hvor man legger triggerkurs og limitkurs finner man ved å bruke teknisk analyse, og det er viktig å legge kursene litt under for eksempel støttenivåer. På den måten kan du unngå å aktivere ordrene på grunn av falske signaler. Ordrene brukes også i daytrading hvor man bruker aksjekreditt. Det gjøres nettopp for å unngå store tap på tradingen.

Stop loss på shorthandel

Ved shorthandel har man ubegrenset risiko ved at aksjekursen kan teoretisk stige uendelig. Det betyr at du kan få veldig store tap påført av shorting, og disse er det selvsagt viktig å beskytte seg mot. Når du bruker denne typen automatiske ordre på shorting vil du kjøpe aksjene, fremfor å selge de. Men, dersom du trader CFD vil du selge kontraktene dine.

Markedsplasser med stop loss

I dag tilbyr de aller fleste markedsplasser stop loss. Grunnen til det, er selvsagt at mange daytradere etterspør denne tjenesten. Siden det er mange markedsplasser å velge mellom bør man også vurdere andre tjenester og verktøy som tilbys. eToro er en markedsplass for CFD og er regnet som en av verdens beste. Her får du blant annet realtidskurser gratis, program for teknisk analyse, tilgang til CFD for aksjer, indekser, råvarer, valuta og kryptovaluta. For å åpne en konto på eToro kan du følge denne fremgangsmåten:


eToro er en multi-asset platform som tilbyr investering i både aksjer og kryptovaluta, i tillegg til CFD-trading.

Vennligst vær obs på at CFD er komplekse instrumenter og bringer med seg en høy risiko for å tape penger på grunn av belåning. 

62 % av retailinvestor tradingkontoer taper penger på CFD-trading med denne leverandøren.

Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape dine penger.

Kryptoinstrumenter er svært volatile og uregulerte investeringsprodukter. Det er ingen EU-investor beskyttelse.

Denne teksten er kun for informasjon og opplysning, og skal ikke bli sett på som et investeringsråd eller investeringsanbefaling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *