Meny Lukk

Beste trading platform i Norge

Beste trading platform Norge

Uansett om du er en nybegynner eller proff, langsiktig investor eller daytrader er det viktig å ha en god trading platform. Her kan du se oversikten over beste trading platform i Norge.

Det finnes mange trading platformer å velge mellom, og de har alle styrker og svakheter. Derfor har vi gjort den store jobben for deg å testet de mest brukte.

Innhold

Beste trading platform Norge

Det er langt fra en enkel oppgave å kåre beste trading platform i Norge. For det første er det ganske mange å velge mellom, og videre så har ulike tradere og investorer ulike behov. Det betyr at en trading platform kan passe utmerket til noen, mens den ikke holder mål for andre. På grunn av dette har vi valgt å gå nøye igjennom ulike punkter på noen av de mest brukte trading platformene i Norge.


 • Best på pris
 • Flest børser
 • Beste gratis analyseprogram
 • Beste trading app


Din egenkapital er utsatt for risiko.


 • Lav kurtasje
 • Godt utvalg av børser
 • God på selskapsanalyser
 • Bra makrooppdateringer


Din egenkapital er utsatt for risiko.


 • Lav kurtasje
 • Bra utvalg av instrumenter
 • Bra forum
 • Bra mobilapp


Din egenkapital er utsatt for risiko.

Billigste trading platform og tilgang til markeder

MarkedeToro*DNB**Nordnet***
Norge0,25 % spreadMin 79 kr – 0,05 % + spreadMin 79 kr – 0,049 % + spread
Sverige0,25 % spreadMin 79 SEK – 0,05 % + spreadMin 79 kr – 0,049 % + spread
Danmark0,25 % spreadMin 79 DKK – 0,05 % + spreadMin 79 kr – 0,049 % + spread
Finland0,25 % spreadMin 7 EUR – 0,05 % + spreadMin 79 kr – 0,049 % + spread
Tyskland0,25 % spreadMin 22 EUR – 0,20 % + spreadMin 99 kr – 0,10 % + spread
Frankrike0,25 % spreadMin 22 EUR – 0,20 % + spread + 0,30 % FFTT’Ikke tilgjengelig
Italia0,25 % spreadMin 120 EUR – 0,50 % + spread + 0,10 IFTT”Ikke tilgjengelig
Nederland0,25 % spreadMin 22 EUR – 0,20 % + spreadIkke tilgjengelig
UK0,30 % spreadMin 20 GBP – 0,20 % + spread + 0,50 % SD”’Ikke tilgjengelig
USA0,20 % spreadMin 10 USD – 0,10 % + spreadMin 99 kr – 0,10 % + spread
CanadaIkke tilgjengeligMin 30 CAD – 0,20 % + spreadMin 99 kr – 0,10 % + spread
Hong Kong0,25 % spreadIkke tilgjengeligIkke tilgjengelig
Belgia0,25 % spreadMin 20 EUR – 0,20 % + spreadIkke tilgjengelig
Portugal0,25 % spreadIkke tilgjengeligIkke tilgjengelig
Spania0,25 % spreadMin 20 EUR – 0,20 % + spreadIkke tilgjengelig
Saudi-Arabia0,25 % spreadIkke tilgjengeligIkke tilgjengelig
Sveits0,25 % spreadMin 30 CHF – 0,20 % + spreadIkke tilgjengelig
*Spread sjekket 16.03.21 kl 1600. **Basis kundeprogram. ‘French Financial Transaction Tax. ”Italian Financial Transaction Tax. ”’Stamp Duty. ***Normal kundeprogram.

Pris er viktig, både for de som gjør langsiktige investeringer og spesielt for de som driver med daytrading. Det er også viktig å ha tilgang til de markedene du følger. Det siste kan riktignok løses ved å benytte seg av to trading platformer som gir deg tilgang til et stort antall marked til lave priser.

Priser

I vår vurdering av beste trading platform kan vi se at Nordnet har lavest kurtasje om vi ser på prosent, og de har også den laveste minstekurtasjen sammenlignet med DNB. eToro har en høyere prosentsats, men samtidig har de ingen minstekurtasje, og dette gjør at eToro kan være en billig løsning for investorer som først og fremst gjør mindre ordre.

Med en minstekurtasje på 79 kr hos både Nordnet og DNB vil eToro være den rimeligste løsningen så lenge du gjør handler som er mindre enn 30 000 kr på nordiske børser, mens eToro kommer best ut på de andre børsene så lenge ordren ligger under 100 000 kr. Er dine gjennomsnittlige ordre på en større sum enn dette vil Nordnet være det beste valget av trading platform målt på pris.

Markeder

Når det gjelder tilgang til ulike aksjemarkeder er det eToro som er best. Sammenlignet med DNB og Nordnet er det kun det canadiske aksjemarkedet som mangler, men her er det viktig å huske på at mange canadiske aksjer også er notert som ADR på de amerikanske børsene. Så i praksis vil du merke lite til dette. Etter eToro har vi DNB på en solid andreplass målt på markedstilgang. Her savner vi kun tilgang til Hong Kong, Portugal og Saudi Arabia. Hos Nordnet er det derimot ganske mange markeder vi savner tilgang til.

Utvalg av instrumenter

InstrumenteToroDNBNordnet
AksjerVVV
ETFVVV
ETNVVV
CFDVXX
OpsjonerXVV
WarrantsXVV
FondXVV
KryptovalutaVXX

For de aller fleste vil tilgang til aksjer, ETF og ETN være tilstrekkelig, andre trenger derimot tilgang til instrumenter som opsjoner og warrants eller kryptovaluta. Når vi ser på tilgang til instrumenter og verdipapirer er det DNB og Nordnet som kommer best ut på antall. Begge disse tilbyr nemlig fond, opsjoner og warrants, noe eToro ikke tilbyr. Men, eToro tilbyr CFD og kryptovaluta. Dette finner du hverken hos Nordnet eller DNB.

Gearing og shorting

eToroDNBNordnet
GearingOpptil 20x, ETF, ETNOpptil 10x, ETF, ETN, opsjoner, warrantsOpptil 10x, ETF, ETN, opsjoner, warrants
ShortingMed ETF, ETN og CFDMed aksjer, ETF, ETN, opsjoner, warrantsMed aksjer, ETF, ETN, opsjoner, warrants

Gearing og shorting kan gjøres på forskjellige måter. For eksempel kan du benytte deg at belåning eller aksjekreditt ved å stille egenkapitalen som sikkerhet, eller kjøpe instrumenter som ETF og ETN med innebygd gearing. Her kan også opsjoner og warrants gi deg en gearet eksponering. Shorting kan også gjøres på flere måter. Du kan enten benytte deg av inverterte ETF eller ETN, eller opsjoner og warrants.

eToro kan gi deg høyest gearing, opptil 20x, mot Nordnet og DNB som kan gi deg opptil 10x gearing. Hos alle tre har du mulighet til å handle ETF og ETN med innebygd gearing. Derimot er det kun hos DNB og Nordnet du kan handle med warrants og opsjoner som fungerer som er gearet instrument. Når det gjelder shorting tilbys alle shorting med inverterte ETF og ETN, mens eToro er alene med å tilby shorthandel med CFD. Igjen er det også kun Nordnet og DNB som tilbyr shorting med opsjoner og warrants.

Teknisk analyse

eToroDNBNordnet
RealtidskurserJa, gratis på altBetalingstjeneste på enkelte markederBetalingstjeneste på enkelte markeder
Støtte/motstandJa, gratisNeiBetalingstjeneste
TrenderJa, gratisNeiBetalingstjeneste
FormasjonerJa, gratisNeiBetalingstjeneste
IndikatorerJa, gratisNeiJa, gratis

Alle trading platformene gir deg realtidskurser på det norske og det nordiske markedet, men fra andre børser får du kun sanntidssnapshot når du legger inn ordre på DNB og Nordnet. eToro gir deg derimot gratis realtidskurser fra alle børsene og på alle instrumentene du kan handle.

DNB tilbyr ingen løsning for tekniske analyse, mens Nordnet har to forskjellige løsninger, hvor den ene er gratis og en koster penger. eToro har også to forskjellige løsninger for teknisk analyse, men her er begge gratis. Gratisversjonen til Nordnet gir deg mulighet til å bruke noen få tekniske indikatorer, noe som for de aller fleste vil være for lite. Betalingsløsningen er derimot langt bedre, men vi synes ikke den er bedre en de to gratis løsningene til eToro.

 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Fundamental analyse og relative verdivurdering

eToroDNBNordnet
SelskapsdataJaJaJa
SelskapsanalyserJa, på enkelte selskapJa, på enkelte selskapNei
MultiplerJaJaJa
Økonomisk kalenderJaJaJa

Når det kommer til fundamental analyse og relativ verdivurdering skiller eToro og DNB seg positivt ut. På alle de tre trading platformene får du tilgang til selskapsdata, det vil si resultatoppdateringer og selskapspresentasjoner slik at du raskt kan få et overblikk over hva de ulike selskapene driver med. Det er på selskapsanalyser forskjellen ligger. Som aktiv kunde på eToro og DNB får du nemlig tilgang til aksjeanalyser på de selskapene analytikerne følger. Dette får du ikke hos Nordnet. På alle trading platformene får du også tilgang til multipler på selskaper for relativ verdivurdering og økonomisk kalender som viser de viktigste begivenhetene som kommer.

Beste trading app

eToroDNBNordnet
AppJaJaJa

eToro, DNB og Nordnet har app for aksjehandel, men det er kun appene fra eToro og Nordnet vi kan kalle trading app. DNB kaller også sin app for Spareapp. Alle appene gir deg enkel tilgang til porteføljen din, og alle lar deg handle aksjer på mobil. Det er klart at appene til Nordnet og eToro skiller seg positivt ut, og vi har en mening om at appen til eToro er den beste av disse to. eToro gir deg tilgang til langt flere aksjemarkeder, og i tillegg har de en veldig brukervennlig løsning.

Beste trading platform – oppsumert

Som nevnt er det ikke enkelt å kåre beste trading platform i Norge. De mest brukte platformene har alle sine styrker og svakheter som gjør at de alle kan fungere godt for noen. Alle er også brukervennlige, men her er det selvsagt mye smak og behag som avgjør hvilken som er best. Derfor anbefaler vi at du åpner en konto hos alle, eller ihvertfall hos de som tilbyr tilgang til de markedene du vil investere i, og som har de instrumentene du handler med. Deretter kan du velge den som gir deg den beste og billigste løsningen.


 • Best på pris
 • Flest børser
 • Beste gratis analyseprogram
 • Beste trading app


Din egenkapital er utsatt for risiko.


 • Lav kurtasje
 • Godt utvalg av børser
 • God på selskapsanalyser
 • Bra makrooppdateringer


Din egenkapital er utsatt for risiko.


 • Lav kurtasje
 • Bra utvalg av instrumenter
 • Bra forum
 • Bra mobilapp


Din egenkapital er utsatt for risiko.

Slik bruker du eToro trading platform

eToro er en populær trading platform som mange norske tradere foretrekker. På mange områder er dette beste trading platform, men samtidig er det viktig å kjenne til begrensingene denne har. Blant de viktigste ulempene kan vi nevne at du ikke får tilgang til aksjer notert på for eksempel Euronext Growth. Du får heller ikke ferdig utfylt skatterapporter. På plussiden har du lave kostnader, tilgang til mange børser og et bra analyseprogram.

Noe annet som er verdt å nevne, er at eToro har et program som heter CopyTrader. Her kan du følge og gjøre samme investeringer som dyktige tradere. Det koster heller ikke noe å delta i dette programmet. Dersom du er en flink trader kan du også velge å la andre kopiere dine trades. Klarer du dette vil eToro gi deg en del av spreaden som dine følgere betaler. Får du mange følgere kan dette gi deg en god inntekt.

1: Besøk eToro

Det aller første du må gjøre før du kan ta i bruk det som mange mener er beste trading platform må du besøke nettsiden til eToro. Nettsiden til eToro er oversiktlig og tilgjengelig på norsk. Det gir deg en god brukeropplevelse. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor:

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser
 • Fractional shares
 • 0 % kurtasje
 • Teknisk analyseprogram
 • CopyTrader
 • Aksjeforum

Din egenkapital er utsatt for risiko.

2: Registrer konto

Selve registreringen går raskt. Du kan velge å åpne en konto som er tilknyttet din Google- eller Facebook-konto, eller oppgi mailadresse, velge et brukernavn og lage et passord. Brukernavnet vil være synlig på forumet, så vi anbefaler at du ikke bruker navnet ditt. Når du har valgt metode og aktivert er du registrert og logget inn på din konto.

Du må nå fylle ut din profil. Oppgi ditt fulle navn, velg kjønn og skriv inn fødselsdatoen din. På neste trinn skriver du inn adressen din, oppgir nasjonalitet og skriver inn personnummer.

Helt til slutt i registreringen må du svare på spørsmål om investeringer og økonomi slik at din erfaring og kunnskap blir kartlagt.

3: Verifiser konto på eToro trading platform

For å verifisere din konto laster du opp bilder av pass, førerkort eller nasjonalt ID for å bekrefte din identitet. I tillegg må du også laste opp bilder av en faktura eller bankkontoutskrift som bekrefter adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak. Dette vil sikre din konto for misbruk, i tillegg til at det forhindrer hvitevasking av penger. Du kan også gjøre større innskudd og dine uttak vil bli behandlet raskere etter du har fullført verifiseringen.

4: Gjør innskudd

Det minste innskuddet du kan gjøre på eToro er $200. Det lave innskuddet gjør at dette også er et godt alternativ til nye investorer som vil begynne med investeringer i for eksempel NIO aksje. Trykk på Sett inn penger for å åpne skjemaet hvor du kan velge summen du vil sette inn og betalingsmetode. Metodene som er tilgjengelig er:

 • VISA, MasterCard
 • Trustly, bankoverføring
 • Rapid Transfer
 • Paypal, Skrill
etoro procharts beste trading platform i norge test vurdering
eToro Procharts

5: Lag analyser med eToro trading platform

Når du skal lage en analyse på eToro trading platform søker du deg frem til aksjen du vil analysere ved å søke på enten selskapsnavn eller tickeren. Trykk på selskapsnavnet. Deretter går du til Oversikt og trykke på de to pilene oppe i høyre hjørne av chartet for å utvide dette. Trykk så på tannhjulet i menyen og velg Åpne Procharts.

norsk trading platform
eToro trading platform

6: Kjøpe aksjer på eToro trading platform

Du kan gjennomføre handler fra eToro Procharts. Trykk på K øverst på skjermen for å åpne handelsskjemaet. Her kan du legge inn kursen du ønsker å handle til eller summen du ønsker å investere. Trykk på Angi rekkefølge for å aktivere din ordre.

7: Shorte aksjer på eToro trading platform

Dersom du ønsker å shorte aksjer trykker på på SELG øverst på ordreskjemaet. Deretter følger du samme fremgangsmåte som for å kjøpe aksjer via eToro trading platform.

8: Bruk gearing og stop loss

Midt på ordreskjemaet finner du X1. Dette viser belåningsgraden på din trade. X1 betyr at du ikke bruker gearing. Du kan velge om du vil bruke X2 eller X5 gearing.

Vil du bruke stop loss for å sikre deg mot større tap velger du STOP-LOSS. Du kan nå enten skrive inn kursen du vil at din stop loss skal aktiveres på dersom kursen faller, eller hvor stort samlet tap du vil ta før du eventuelt selger deg ut av posisjonen.

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser
 • Fractional shares
 • 0 % kurtasje
 • Teknisk analyseprogram
 • CopyTrader
 • Aksjeforum

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Trading platform FAQ

Hva er beste trading platform i Norge?

Det kommer an på hva du handler og hvor du handler. Det finnes mange gode trading platformer å velge mellom, og det er vanskelig å peke ut en enkelt som skal passe alle. Vi anbefaler å gå gjennom vår test for å finne den som passer best for deg.

Hvem har beste trading app?

Når det kommer til trading app er det langt færre å velge mellom, men igjen er det vanskelig å kåre beste trading app. Det beste tipset er å sammenligne de som er tilgjengelig for å se hvilken som best dekker dine behov. Du kan lese mer om trading app i vår test.

Hvilken nettmegler har lavest kurtasje?

Svaret på dette avhenger av flere faktorer. Først og fremst på hvilken børs du handler mest på, men også hvor store handler du pleier å gjennomføre. I vår test kan du se kostnadene de ulike nettmeglerne har på de forskjellige børser, og dermed enkelt se hvilken som er billigst.

Hvilken nettmegler har best program for teknisk analyse?

Vår erfaring er at eToro har en veldig god løsning som er gratis. Nordnet har også gode program for teknisk analyse, men disse må du betale for å få tilgang til. Mange foretrekker også å bruke et eget program til teknisk analyse.

Hvilken nettmegler har best utvalg?

eToro gir deg best tilgang til forskjellige børser, men DNB Markets og Nordnet gir deg derimot tilgang til forskjellige instrumenter som opsjoner, warrants og fond.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *