Meny Lukk

Kryptovaluta mot nye topper?

Kryptovaluta mot nye topper

Kryptovaluta var det store høsten 2017, med siste ukes bevegelser kan det også bli denne høstens store snakkis.

Kryptovaluta

Driver du med aksjetrading hender det noen ganger at enkelte aksjer stiger et to-sifret antall prosent i løpet av en dag. Tradet du kryptovaluta i slutten av 2017 var dette normen. Dager hvor krypto steg mindre enn 5 % førte til utålmodige sjeler i kryptomarkedet. Det er nærliggende å tro at kryptomarkedet led av fartsblindhet. Siden den gang har det gått den veien høna sparker. Inntil siste par dager hvor krypto igjen kan se ut til å ha funnet frem formen.

Kryptovaluta har som formål å sikre raske og trygge betalinger. Men, ennå har vi til gode å se at krypto faktisk blir brukt som betalingsmiddel. Det skjer, men det ender ofte med forside i avisene dersom noen kjøper en kopp kaffe eller en pizza med for eksempel Ethereum. Med andre ord, krypto har ennå til gode å bevise at det er et egnet betalingsmiddel.

 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Anbefalt nettmegler
 • Charts fra TradingView
 • CFD på aksjer, indekser, råvarer
 • CFD på valuta, kryptovaluta
 • Lav spread
 • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Kryptotrading

Det er spesielt en markedsplass som utmerker seg blant norske tradere når det gjelder trading av kryptovaluta. Det er eToro Norway. Dette er en markedsplass som opprinnelig kun tilbød handel med CFD på aksjer, indekser, råvarer, valuta og kryptovaluta. I løpet av det siste året har eToro Norway begynt å tilby handel i både ekte kryptovaluta og ekte aksjer.

Fordelen med eToro Norway er at de har en veldig brukervennlig plattform for trading. Denne er tilgjengelig på norsk, og det er en regulert markedsplass. Med andre ord er dette en langt tryggere løsning for handel enn en uregulert markedsplass et eller annet sted i Asia.

Kun de beste står igjen?

Det har kommet tall om at rundt 5 % av verdens befolkning har investert i kryptovaluta. Det betyr selvsagt at det kan være en veldig stor oppside i krypto. Samtidig er dette også en kritisk grense. Vi tror at de resterende 95 % vil holde seg på sidelinjen frem til krypto virkelig blir innført som offisielle betalingsmidler. Dette er noe som kan skje, men vi tror at før dette skjer vil vi se mange ulike typer krypto falle fra.

Det er nemlig ikke alle typer krypto som er så praktiske som kryptofantastene vil ha det til. Ta Bitcoin som eksempel. Det kreves like mye strøm for å gjennomføre en transaksjon som en vanlig husholdning bruker over 2 uker. I tillegg er Bitcoin transaksjoner kjent for å ta lang tid. Det er garantert mange kryptotilhengere som er uenige, men Bitcoin virker avleggs.

ripple xrp kryptovaluta

Det finnes unntak. Det er mange som har valgt å kjøpe Ripple XRP. Det kan faktisk virke ganske smart sett opp mot alternativene i kryptomarkedet, for dette er en kryptovaluta som har utrolig raske transaksjoner. Ripple XRP er også en krypto som flere storbanker har begynt å implementere systemer for.

Risiko

Som investor i kryptovaluta eier du egentlig bare kryptovaluta. Du eier ikke selskapet som har utstedt valutaen. Vi har sett mange som mener de er deleiere i Ripple fordi de eier XRP, det er ikke tilfellet. Vi mistenker at det er mange som ikke har veldig god innsikt i hverken økonomi, finans eller jus som har investert i krypto. Det kan bety at det er mye irrasjonalitet i markedet og dette kan gi veldig store svingninger.

Vi har også sett at det er et utrolig stort utvalg av krypto. Det er ingen tvil om at mange av disse bare har et mål for øyet. Nemlig å skaffe raske penger til de som utstedte dem. Det kan bety at vi vil se veldig mange ulike typer krypto falle fra og ende med en verdi på 0. Skal en kryptovaluta stige i verdi fremover tror vi den er avhengig av å faktisk kunne fremvise nytteverdi. Tiden for raske penger og muligheten for å kunne kjøpe en Lamborghini etter en måned med spekulasjon i kryptomarkedet er nok absolutt historie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *