Meny Lukk

Hva er slippage?

hva er slippage

Slippage er noe som kan gi deg store kostnader når du trader. Men, det finnes metoder som hjelper deg å unngå disse.

Hva er slippage?

Vi har ikke noe godt norsk ord for hva slippage er. Men, det kan forklares med store forskyvninger i for eksempel en aksjekurs. Oftest er det store aktører som har mest problemer med slippage, men, dersom du er en trader med mange handler kan du ufrivillig havne midt oppe i det. Det er ikke mange mindre aktører som kjenner til dette fenomenet, men det bør være noe som læres til alle som vil vite mer om aksjehandel for nybegynnere.

Slippage er som nevnt en større endring i kursen som skjer plutselig. Det kan være at kursen faller plutselig eller stiger plutselig. Dette kan føre til at du ikke får aktivert og solgt ut en posisjon ved bruk av stop/loss til ønsket kurs, eller at du kjøper inn en posisjon til langt høyere kurs enn du hadde forventet å få.

 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Anbefalt nettmegler
 • Charts fra TradingView
 • CFD på aksjer, indekser, råvarer
 • CFD på valuta, kryptovaluta
 • Lav spread
 • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Slippage ved best ordre

Slippage kan ofte skje ved kjøpsordre. I tilfellene dette skjer, er det ofte en tynn ordrebok hvor en større aktør kan sluke alle postene som ligger til salg. Det vil føre til at kursen stiger raskt. Dersom du legger inn en best ordre samtidig som denne større aktøren tømmer markedet for aksjer som er til salg kan du ende opp med å ha kjøpt aksjer til en kurs som er langt over det du så for deg at du kom til å betale. Ved å bruke en maks pris pr aksje når du legger inn orden din vil du unngå å måtte kjøpe aksjer til overpris på grunn av slippage.

Slippage ved stop/loss

Stop/loss er et verktøy som er utrolig viktig dersom du bruker aksjekreditt eller belåning. Ved day trading er det også viktig å bruke stop/loss for å unngå større tapsposisjoner. Stop/loss fungerer ved at du har en aktiveringskurs, når kursen på instrumentet du har handlet faller ned til dette, vil salgsordren bli aktivert. Når du legger inn stop/loss ordren har du også definert en salgskurs, men, og dette er viktig, det er normalt ingen garanti for at din posisjon blir solgt til den kursen. Ved slippage kan ordreboken være tom for kjøpere som er villige til å tilby kursen du vil ha. Dermed kan kursen falle lengre ned, og din stop/loss ordre vil bli fullført til en lavere kurs. Det påfører deg et ekstra og uforutsett tap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *