Meny Lukk

Slik fungerer Take Profit

Slik fungerer Take Profit

Det er flere fordeler ved å bruke automatiske ordre som for eksempel Take Profit.

Automatiske ordre

Ved daytrading og aktiv handel krever det mye tid å følge markedet slik at du er oppdatert på det som skjer. Det er også tidskrevende å følge med på utvalgte kurser på de investeringene du har gjort. Heldigvis er det mye som kan automatiseres slik at du ikke trenger å se på skjermen hele dagen. Spesielt ved bruk av belåning eller akjsekreditt er det viktig å bruke automatiserte handler som blir aktivert når kursen kommer til et gitt nivå. Automatiserte handler kan hjelpe deg å håndtere risiko bedre.

 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Anbefalt nettmegler
 • Charts fra TradingView
 • CFD på aksjer, indekser, råvarer
 • CFD på valuta, kryptovaluta
 • Lav spread
 • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Take Profit

Selv om du bruker automatiserte aksjehandler er det selvsagt viktig å følge markedet. Men, det gir deg mulighet til å ta øynene bort fra skjermen og gjøre andre ting som må gjøres. Samtidig som du har muligheten til å få solgt aksjene i din trade dersom de når kursmålet ditt.

En Take Profit ordre er ganske enkelt en salgsordre. Du kan selge aksjer på to måter, enten som en best-ordre, hvor du lemper aksjene ut i markedet og selger til den krusen kjøperne tilbyr. Det andre alternativet er å legge inn en bestemt aksjekurs på salgsordren. Dette er langt sikrere enn å ikke ha en salgskurs. Du kan nemlig unngå slippage ved å bruke Take Profit ordre.

Når du har lagt inn en salgskurs og aktivert din Take Profit ordre vil denne bli fullført så snart det er kjøpere som er interessert i å kjøpe til den kursen du ønsker å selge for. Ordrene, dersom det er flere, vil selvsagt bli utført etter et køsystem, der den som først la inn ordren vil få solgt først.

I dag tilbyr alle nettmeglere Take Profit ordre. Det er etterspurt i markedet og derfor er dette tilgjengelig på markedsplasser som for eksempel eToro Norway. Det er ingen ekstra kostnader forbundet med denne typen handler, så det er en god vane å legge til seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *