Meny Lukk

Slik fungerer Take Profit

Slik fungerer Take Profit

Det er flere fordeler ved å bruke automatiske ordre som for eksempel Take Profit.

Automatiske ordre

Ved daytrading og aktiv handel krever det mye tid å følge markedet slik at du er oppdatert på det som skjer. Det er også tidskrevende å følge med på utvalgte kurser på de investeringene du har gjort. Heldigvis er det mye som kan automatiseres slik at du ikke trenger å se på skjermen hele dagen. Spesielt ved bruk av belåning eller akjsekreditt er det viktig å bruke automatiserte handler som blir aktivert når kursen kommer til et gitt nivå. Automatiserte handler kan hjelpe deg å håndtere risiko bedre.


  • Anbefalt nettmegler
  • 2000+ aksjer
  • 16 børser
  • Fractional shares


Din egenkapital er utsatt for risiko.


  • Anbefalt analyseprogram
  • Aksjer, indekser ++
  • Algoritmer
  • Prøv gratis i 30 dager


Basic - gratis, Pro - $14,95 pr mnd, Pro+ - $29,95 pr mnd, Premium - $59,95 pr mnd

Take Profit

Selv om du bruker automatiserte aksjehandler er det selvsagt viktig å følge markedet. Men, det gir deg mulighet til å ta øynene bort fra skjermen og gjøre andre ting som må gjøres. Samtidig som du har muligheten til å få solgt aksjene i din trade dersom de når kursmålet ditt.

En Take Profit ordre er ganske enkelt en salgsordre. Du kan selge aksjer på to måter, enten som en best-ordre, hvor du lemper aksjene ut i markedet og selger til den krusen kjøperne tilbyr. Det andre alternativet er å legge inn en bestemt aksjekurs på salgsordren. Dette er langt sikrere enn å ikke ha en salgskurs. Du kan nemlig unngå slippage ved å bruke Take Profit ordre.

Når du har lagt inn en salgskurs og aktivert din Take Profit ordre vil denne bli fullført så snart det er kjøpere som er interessert i å kjøpe til den kursen du ønsker å selge for. Ordrene, dersom det er flere, vil selvsagt bli utført etter et køsystem, der den som først la inn ordren vil få solgt først.

I dag tilbyr alle nettmeglere Take Profit ordre. Det er etterspurt i markedet og derfor er dette tilgjengelig på markedsplasser som for eksempel eToro Norway. Det er ingen ekstra kostnader forbundet med denne typen handler, så det er en god vane å legge til seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *