Meny Lukk

Fordeler med CFD-trading

Fordeler med CFD-trading

Det er mange som spør seg om det er fordeler med CFD-trading. Her kan du lese mer om noen av de viktigste.

Fordeler med CFD-trading

Før du begynner å trade CFDer er det viktig å ha en forståelse av hva slags instrument dette er. En CFD er en forskjellskontrakt som er konstruert slik at den i størst mulig grad skal følge kursutviklingen til det underliggende produktet. Det være seg aksje, indeks, råvare eller valuta. Allerede her har vi nevnt en viktig fordel med trading av CFDer. Nemlig tilgang til markeder. Men, dette er langt fra den eneste fordelen med CFD-trading. CFDer gir deg tilgang til shorthandel, gearing og flere andre ting som kommer godt med når du skal trade på nett.

tekniske analyse info

Tilgang til markeder

Vi har allerede nevnt at du finner CFDer som gir deg mulighet til å trade alt fra aksjer, indekser, valuta og råvarer. Dette er uavhengig om du trader på for eksempel Skilling eller eToro Norway. Fordeler med CFD-trading er heller ikke bare begrenset til at du kan trade forskjellige typer CFDer som aksjer og råvarer. Du finner også et veldig stort utvalg av aksjer og indekser fra børser over hele verden som kan trades ved bruk av CFDer. Dette kan gi deg mulighet til å lage en godt diversifisert portefølje. I tillegg er prisen på CFD-trading veldig konkurransedyktig sammenlignet med for eksempel tradisjonell aksjehandel.

 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Anbefalt nettmegler
 • Charts fra TradingView
 • CFD på aksjer, indekser, råvarer
 • CFD på valuta, kryptovaluta
 • Lav spread
 • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Shorthandel

Dersom du skal shorte aksjer er du avhengig av å finne en investor som er villig til å låne deg aksjene. Det kan ofte være vanskelig å finne en investor som er villig til å låne ut aksjer til shorting, selv om du får hjelp av en megler til å gjøre dette. CFDer er konstruert slik at du like enkelt som å kjøpe CFD for en long-posisjon, kan selge CFDer for en short-posisjon. Det betyr at du ikke er avhengig av en investor som lar deg låne aksjene du vil shorte. Siden du finner CFDer for aksjer, indekser, råvarer og valuta fra hele verden, har du også langt flere shortmuligheter enn det du kan forvente å få hos en vanlig nettmegler som kun tilbyr aksjehandel.

Gearing

Belåning, gearing eller aksjekreditt er en verktøy som har blitt veldig utbredt blant daytradere og investorer. Det er klart at dette er en mulighet som medfører økt risiko, men bruk av aksjekreditt kan også gi fordeler ved at du kan øke din eksponering mot en eller flere typer aksjer. Gearing er også tilgjengelig for CFD-trading. Ofte er grensene for hvor stor gearing du kan bruke høyere for CFD-trading enn hva den er for trading av aksjer, indekser, råvarer eller valuta.

Andre fordeler med CFD-trading

Det finnes også andre fordeler med CFD-trading. Ofte foregår denne formen for trading på store og internasjonale markedsplasser. Det betyr at det er veldig tøff konkurranse mellom disse. Noe som igjen fører til at de må tilby utrolig gode tjenester for å beholde kundene sine.

Bruker du en nettmegler må du ofte betale for å få realtidskurser. Det samme gjelder også ofte dersom du ønsker å få nyhetsoppdateringer. I tillegg kan det komme en ekstra kostnad dersom du vil ha et eget program for teknisk analyse.

Dersom du derimot trader CFDer, vil du få gratis realtidskurser og gratis nyhetsoppdateringer. Du kan også få gratis program for teknisk analyse, slik at du kan lage egne analyser når du skal trade på nett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *