Nå kan du kjøpe hasj på børsen

Nå kan du kjøpe hasj på børsen

Neida, du kan ikke kjøpe marihuana på børsen, men det er ikke langt unna. Plus500 har nettopp lansert sin Cannabis indeks.

Medisinsk marihuana

Marihuana har en lang historie som både medisinsk urt og som rusmiddel. Allerede på 1800-tallet ble uttrekk fra urten brukt som hjelpemiddel for å dempe uro og smerte.

tekniske analyse info

I dag blir medisinsk marihuana først og fremst brukt til å redusere ubehag ved grønn stær, motvirke kvalme og øke matlyst hos AIDS- og kreft-pasienter. Medisinsk marihuana blir også brukt til å dempe spasmer og smerter hos MS-pasienter.

Frem til 1965 kunne du kjøpe cannabis på norske apotek, den gang var det som et middel mot sønløshet. I dag kan du kjøpe visse cannabisprodukter på resept i Norge. I utlandet blir medisinsk cannabis brukt i langt større grad, og trading av aksjeselskaper som driver med medisinsk cannabis har blitt utrolig populært.

Cannabis indeks

Tickeren for den nye Cannabis indeksen er BGCANG og består av flere av verdens største selskaper som driver med medisinsk cannabis. Av selskaper kan vi nevne blant annet Aurora Cannabis, Canopy Growth og Tilray.

Den største fordelen ved å trade indeks fremfor enkeltaksjer er at du kan få en bedre risikodiversifisering på din portefølje.

Trade Cannabis indeksen

Det er Plus500 som står bak den nye Cannabis indeksen. Dette er en av verdens ledende markedsplasser for trading av CFD på aksjer, indekser, råvarer, valuta og krypto. Som registrert trader på Plus500 får du tilgang til gratis realtidskurser og nyhetsoppdateringer.

For å trade indeksen må du ha en tradingkonto på Plus500. Det kan du åpne gratis ved å følge denne fremgangsmåten:

  • Gå til www.plus500.com og åpne en gratis traderkonto
  • Få tilgang til gratis realtidskurser og nyheter
  • Trade Cannabis indeks

CFD-service. 80.6% av privatkunder taper penger.