Meny Lukk

Gratis teknisk analyse program

Det er vanlig at nettmeglere tilbyr enkle analyseprogram til kundene sine, men disse programmene er ofte for enkle. Det finnes et stort antall program for teknisk analyse, og blant disse er det stor variasjon i kvalitet og ikke minst pris. Her kan du se en vurdering av TradingView gratis teknisk analyse program.

[table “8” not found /]

TradingView aksjeanalyse program

TradingView er et fintech-selskap som ble grunnlagt i 2011, og har i dag hovedkontor i New York, i tillegg til kontorer i London og Russland. Selskapet TradingView har laget et teknisk analyse verktøy som av mange blir regnet for å være blant de aller beste på markedet. Med TradingView har du tilgang til historiske aksjekurser, indekser, valuta, råvarer, krypto og andre finansielle instrumenter.

I tillegg til å være et teknisk analyse verktøy, er TradingView også et aksjeanalyse program. Du får nemlig også tilgang til multipler som Price/Earnings, Price/Book og Price/Sales, og finansielle nøkkeltall som EBITDA, utbytteyield og Earnings Per Share.

Aksjeanalyseprogrammet skiller seg også ut ved at det har funksjoner som kan være svært nyttige for investorer og tradere. Først har du Stock Screener som gjør at du kan liste opp aksjer rangert etter utbytteyield, sterkest trend eller som har en bestemt verdi på tekniske indikatorer som RSI eller glidende gjennomsnitt. Så har du Pine Editor som gjør at du kan skrive koder og lage egne tekniske indikatorer. Denne funksjonen kan også brukes til algoritmetrading.

 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Aksjer, indekser, råvarer, valuta, krypto og mye mer

Med TradingView teknisk analyse program har du tilgang til nesten alle aksjer som kan kjøpes på børs. I tillegg har du også indekser, råvarer, valutakryss, kryptovaluta, opsjoner, futures og obligasjoner. For norske tradere og investorer er det av interesse at du har tilgang til samtlige norske aksjer notert på Euronext Oslo, Euronext Expand og Euronext Growth Oslo. Chartene for norske aksjer har 15 minutter forsinkelse i gratis teknisk analyse program, men du kan oppgradere med å kjøpe tilgang til realtidskurser ved behov. På amerikanske aksjer har du gratis realtidskurser.

Charts i TradingView teknisk analyse verktøy

Chartet i TradingView er oversiktlig, men det kan ta litt tid før du kommer inn i hvordan det brukes. Blant det mest grunnleggende kan du endre grafen fra candlesticks til forskjellige linjer. Du kan også endre på varigheten på ticket. Minste varighet er 1 sekund, mens den lengste er 1 måned. Default farge er hvit bakgrunn, men du kan også velge dark mode dersom du foretrekker svart bakgrunn.

gratis aksjeanalyse program multipler nøkkeltall tradingview
Historisk Price/Earnings, Price/Book og Price/Sales for McDonalds Corporation aksjen.

Multipler i TradingView aksjeanalyse program

TradingView er ikke bare et teknisk analyseprogram, det er også et aksjeanalyse program som gir deg tilgang til multipler. Disse multiplene fremstilles historisk, noe som er svært nyttig for å se på utviklingen i prisingen av aksjen over tid. Du får frem multiplene ved å trykke på Financials øverst på skjermen, og så bruke søkefunksjonen du får frem for å velge den multippelen du vil bruke.

nøkkeltall for aker offshore wind tradingview gratis aksje analyse verktøy
Historiske inntekter, EBITDA og OpEx for Aker Offshore Wind aksjen.

Nøkkeltall i TradingView aksjeanalyse verktøy

Å finne frem til nøkkeltall som Revenue, Earnings, EBITDA eller Operational Expenses kan være tidkrevende, men nødvendig dersom du ønsker å gjøre fundamentale analyser av aksjer. På TradingView har du rask og enkelt tilgang til disse nøkkeltallene, noe som betyr at du ikke trenger å bruke mye tid på å finne og bla frem og tilbake i selskapsrapporter. For å finne nøkkeltallene går du igjen til Financials, og så bruke søkefunksjonen for å finne nøkkeltallene du har bruk for i din aksjeanalyse.

gratis teknisk analyse program støtte motstand trender formasjoner
Hode/skulderformasjoner, rektangelformasjon og regresjonstrend for Kahoot! aksjen.

Støtte, motstand, trender og formasjoner i TradingView

På venstre side av chartet har du tilgang til tegneverktøy som gir deg mulighet til å tegne inn støtte/motstand, trender og formasjoner. Blant alternativene har du vertikale og horisontale linjer, frihåndstegning, tekst og et stort antall tekniske formasjoner som er forhåndsdefinert. Dermed går det lett å tegne inn for eksempel en hode/skulderformasjon i chartet. Du kan også endre farge på formasjoner, støtte og motstand, slik at du får et oversiktlig chart med triggerlinjer som gir deg kontroll på take profit- og stop/loss-nivåer.

teknisk analyse verktøy rec silicon donchian channels macd rsi
Donchian Channels, MACD og RSI for Rec Silicon aksjen.

Tekniske indikatorer i TradingView aksjeanalyse verktøy

I gratisversjonen vil du først merke begrensningene når det kommer til tekniske indikatorer. I gratisversjonen kan du nemlig kun ha 3 tekniske indikatorer i chartet på en gang. Dette vil nok holde lenge for de aller fleste, og dersom du har behov for flere indikatorer i chartet kan du oppgradere til en av de betalte versjonene. For å legge til en teknisk indikator i chartet på TradingView trykker du på Indicators øverst på skjermen, deretter søker du på navnet for å få dem frem. Listen over tekniske indikatorer som er tilgjengelig er for lang til å liste opp her, men vi kan si med høy grad av sikkerhet at du har tilgang til samtlige som finnes. Altså alt fra glidende gjennomsnitt og MACD til Donchian Channels og Parabolic SAR.

stock screener rsi under 30 oversolgte aksjer tradingview gratis teknisk analyse program
Stock Screener med oversolgte aksjer som har RSI under 30.

Stock Screener i TradingView teknisk analyse verktøy

TradingView Stock Screener er et veldig nyttig verktøy som hjelper deg å raskt finne frem til aksjer som tilfredsstiller visse tekniske krav. I eksemplet over har vi valgt å se etter oversolgte aksjer, altså aksjer som har en RSI-verdi under 30. Stock Screener kan selvsagt også brukes til å finne aksjer ut fra andre kriterier, og du kan bruke både tekniske indikatorer og multipler som Price/Earnings og Price/Book.

aksje program for algoritmetrading pine editor tradingview
Pine Editor og script for algoritmetrading med glidende gjennomsnitt.

Pine Editor og algoritmer i TradingView

Funksjonen Pine Editor lar deg skrive dine egne script til TradingView. Dette gjør at du kan lage dine egne tekniske indikatorer eller algoritmer som du kan bruke til trading. Når du har laget en algoritme for trading kan du backteste denne for å se hvilken avkastning strategien din hadde gitt. Dermed har du et godt utgangspunkt til å optimalisere strategien.

Gratisversjon og priser for TradingView teknisk analyse verktøy

TradingView gratis teknisk analyse program fungerer nok godt for de aller fleste, og spesielt nybegynnere som holder på å lære seg teknisk analyse. Mer erfarne brukere vil nok kunne dra mer nytte av en av de betalte versjonene. Som ny bruker av TradingView kan du prøve Premium-versjonen gratis i 30 dager. Dette er noe vi kan anbefale å prøve ut. Merker du at du ikke har bruk for alle funksjonene i Premium kan du nedgradere til Basic som er gratis når prøveperioden er over.

 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Teknisk analyse verktøy FAQ

Hva er anbefalt teknisk analyse verktøy?

På vår side kan du se et gratis teknisk analyse program som vi anbefaler. Dette er et program som kommer i både gratis- og betalversjon. Vi har gjort en stor gjennomgang av funksjonene du får tilgang til i gratisversjonen. For de aller fleste vil dette være et program som holder lenge.

Finnes det gode gratis teknisk analyse verktøy?

Det finnes både gode og dårlige gratis teknisk analyse verktøy. På vår side kan du se hvilket vi anbefaler å bruke når du skal lage tekniske analyser. Dette er et gratisprogram for aksjeanalyse som flere enn oss regner for å være blant de aller beste.

Hvordan bruker jeg aksje analyse program?

På vår side gir vi deg noen tips om hvordan du kan bruke analyseprogrammet. Dette er også programmet vi bruker til eksempler, noe som gjør at du kan lære deg å lage dine egne tekniske analyser ved å lese artiklene på vår nettside om teknisk analyse av aksjer.

Hva er prisen på et bra aksjeanalyse program?

Aksjeanalyse programmet vi anbefaler på vår side er gratis, men du kan også oppgradere for å få tilgang til flere funksjoner. For nybegynnere vil gratisversjonen holde lenge. Dette er et program som av mange er regnet for å være blant de beste.