Meny Lukk

Teknisk støtte og motstand

Teknisk støtte og motstand er et av de viktigste og mest grunnleggende begreper innenfor teknisk analyse. Den enkleste forklaringen er at teknisk støtte angir kursnivåer hvor det er ventet av et eventuelt fall vil stoppe opp. Motsatt er det for teknisk motstand, hvor en stigende kurs er ventet å stoppe opp.

eToro test

 • Aksjer og CFD

 • Best på teknisk analyse

 • Godkjent av Finanstilsynet

67 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Skilling test

 • CFD

 • Lav spread

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Plus500 test

 • CFD

 • God tradingapp

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

easyMarkets test

 • CFD og opsjoner

 • TradingView integrert

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Teknisk støtte og motstand

Skal man bruke teknisk analyse er teknisk støtte og motstand noe av det første man bør kjenne til. Dette er nivåer hvor kursutviklingen er ventet å kunne stoppe opp ved. Dermed er dette også viktige nivåer som kan fortelle oss hvor man bør trade på nett.

teknisk støtte goldman sachs
Tekniske støttenivåer for Goldman Sachs ved 213 USD fra tidligere topp og bunner.

Teknisk støtte

Teknisk støtte er først og fremst relevant i forhold til fallende kurser. På tekniske støttenivåer er det sannsynlig at kursen vil stoppe å falle. Som nevnt kan dette gi gode muligheter for å kjøpe en aksje, råvare eller valuta. Tekniske støttenivåer finner man ofte der hvor det tidligere har vært topper eller bunner i kursen. Men, det finnes også trendkanaler som kan gi støtte, både i trendkanalens tak og gulv.

tekniske støtte og motstand
Teknisk motstandsnivå i Tesla kursen ved tidligere topper rundt 385 USD.

Teknisk motstand

Der hvor teknisk støtte kan fortelle noe om hvor man bør kjøpe, vil teknisk motstand kunne fortelle oss noe om hvor vi bør selge. Teknisk motstand er dermed relevant for stigende kurser. Akkurat som teknisk motstand vil tekniske støttenvåer bli angitt av tidligere topper eller bunner, i tillegg til gulv og tak i trendkanaler eller fra tekniske formasjoner.

Bruk av teknisk støtte og motstand

Teknisk støtte og motstand hjelper oss ikke bare med å kunne vise gode muligheter til å kjøpe eller selge. Det gir også nivåer som kan brukes til å sette stop/loss eller take profit ordre. Dette er automatiske handler som blir fullført dersom kursen beveger seg under eller over et forhåndsdefinert nivå. Sammen med tekniske indikatorer og volumanalyse kan du også time dine trades bedre.