Meny Lukk

Hode skulder formasjoner

Hode skulder formasjonene er kjent ved at de har sine karakteristiske to skuldre på hver sin side av hodet. På hode skulder formasjoner har man en trendlinje for bunnene, mens den første toppen er tilnærmet på likt nivå som den siste i den tekniske formasjonen. Det er disse toppene som er skuldrene. Mellom skuldrene finner vi hodet som er en høyere topp enn skuldrene. Hode skulder formasjonene er blant de mest tydelige innen teknisk analyse.

eToro test

 • Aksjer og CFD

 • Best på teknisk analyse

 • Godkjent av Finanstilsynet

67 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Skilling test

 • CFD

 • Lav spread

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Plus500 test

 • CFD

 • God tradingapp

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

easyMarkets test

 • CFD og opsjoner

 • TradingView integrert

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Hode skulder formasjoner

Hode skulder formasjoner er en vendeformasjon som betyr at kursen sannsynligvis vil snu etter at formasjonen er fullført. Den tekniske formasjonen finnes i to varianter. Hode skulder formasjon som indikerer at en kurs kan være i ferd med å toppe ut, og omvendt hode skulder formasjon som kan indikere at en bunn er i ferd med å etableres før kursen begynner å stige.

hode skulder formasjon tesla
Hode skulder formasjon i Tesla kursen. Skuldre på 15. oktober og 18. november, hode på 4. september. Den horisontale linjen indikerer støttenivå.

Hode skulder formasjon

Hode skulder formasjon er en teknisk formasjon som indikerer at en positiv trend er i ferd med å snu. Altså er hode skulder formasjoner et salgssignal. Hode skulder formasjonen indikerer ikke bare en sannsynlig kursendring, men er også en indikasjon på hvor langt kursen er ventet å gå. Normalt vil kursen bevege seg like langt fra den tekniske støtten fra bunnene som det er fra toppen av hodet til støttenivået. Det vil si at dersom vi har et støttenivå på 100, og hodet er på 130, er det sannsynlig at kursen vil falle 30, altså til 70.

omvendt hode skulder formasjoner google
Omvendt hode skulder formasjon på Google chartet. Skuldre på 25. april og 16. mai, hode på 7. mai. Den horisontale linjen indikerer motstandsnivået.

Omvendt hode skulder formasjon

En omvendt hode skulder formasjon er et kjøpssignal. Dette er en teknisk formasjon som indikerer at en fallende trend er i ferd med å brytes og at positiv kursutvikling kan ventes. Som en hode skulder formasjon vil også en omvendt hode skulder formasjon kunne fortelle noe om oppsiden. Men her er det motsatt i forhold til hode skulder formasjonen. Hodet er det laveste punktet i en omvendt hode skulder formasjon. Det betyr at man har et øvre motstandsnivå mens skuldrene er to bunner som er høyere enn hodet. Kursmålet beregnes ved å finne avstanden fra det laveste nivået på hodet og motstandsnivået.