Meny Lukk

Triangel formasjoner

Triangel formasjoner er blant de mest kjente tekniske formasjonene. Det er ikke bare fordi de er lett gjenkjennelige, de oppstår også ofte. De angir også hvor langt kursen kan stige eller falle ved et brudd. Dette er angitt av mellomrommet mellom støtte og motstandsnivå helt til venstre i formasjonen.

 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Anbefalt nettmegler
 • Charts fra TradingView
 • CFD på aksjer, indekser, råvarer
 • CFD på valuta, kryptovaluta
 • Lav spread
 • Godkjent av Finanstilsynet

CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 71% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Triangel formasjoner

Vi deler triangel formasjoner inn i tre ulike. Det er symmetrisk triangel formasjon, stigende triangel formasjon og fallende triangel formasjon. Hvordan disse skal tolkes er forskjellig, men det finnes gode tommelfingerregler som de gjør at dette er en form for teknisk analyse som er enkel i bruk. De tekniske formasjonene er ofte tydelige i chartet.

symmetrisk triangel formasjon ethereum
Symmetrisk triangel formasjon på kryptovalutaen Ethereum ble dannet fra juni til november.

Symmetriske triangel formasjoner

En symmetrisk triangel formasjon oppstår når to trendlinjer fra et støtte og et motstandsnivå konvergerer mot hverandre slik at det danner et triangel. Formasjonen blir dannet ved at det etableres lavere topper sammen med høyere bunner. Det som gjør denne tekniske formasjonen vanskeligere enn de andre å bruke er at den ikke angir noen retning. Det er først når man får et brudd at retningen blir fastsatt. Det er til forskjell fra stigende triangel formasjon og fallende triangel formasjon.

stigende triangel formasjon tesla
Tesla kursen dannet en stigende triangelformasjon i mai og det ble videre oppgang etter brudd på den tekniske formasjonen.

Stigende triangel formasjoner

En stigende triangel formasjon har et horisontalt motstandsnivå på like høye topper, samtidig som den har et støttenivå som kommer fra stigende bunner. Den stigende triangel formasjonen er et kjøpssignal og det er mest sannsynlig at kursen vil stige med et brudd ut av triangel formasjonen.

fallende triangel formasjoner qqq
QQQ er en ETF for Nasdaq indeksen. I juli og august ble det dannet en fallende triangel formasjon og et kraftig og raskt fall fulgte.

Fallende triangel formasjoner

Motsatt er det for en fallende triangel formasjon. Dette er et salgssignal innen teknisk analyse. Her har man et horisontalt støttenivå, samtidig som man har et motstandsnivå fra fallende topper. Som for symmetrisk triangel formasjon og stigende triangel formasjon er kurspotensialet som regel avstanden mellom støtte og motstandsnivået helt til vestre i formasjonen.