Meny Lukk

Parabolic SAR

Parabolic SAR har to formål. Det er å indikere retning for kursutvikling, samt gi kjøps og salgssignaler. Brukt sammen med andre tekniske indikatorer kan denne være til stor hjelp i din trading.

eToro test

 • Aksjer og CFD

 • Best på teknisk analyse

 • Godkjent av Finanstilsynet

67 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Skilling test

 • CFD

 • Lav spread

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Plus500 test

 • CFD

 • God tradingapp

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

easyMarkets test

 • CFD og opsjoner

 • TradingView integrert

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Parabolic SAR

Parabolic SAR ble utviklet av Welles Wilder, som også utviklet Relative Strength Index. Den tekniske indikatoren er også kjent som “stop and reversal system”, nettopp fordi den gir signaler om både retning og kjøps- og salgsnivåer. Metoden er mye brukt til å sette stop loss ordre blant aksjetradere. På chartet ser den tekniske indikatoren ut som en rekke med prikker som enten befinner seg på oversiden eller undersiden av aksjekursen.

parabolic sar jpm

Bullsignaler

Når den tekniske indikatoren gir bullsignaler vil prikkene befinne seg på undersiden av aksjekursen. Så snart den første prikken har blitt satt under kursen har den tekniske indikatoren gitt et kjøpssignal. I perioder hvor aksjekursen stiger kraftig vil indikatoren gi større mellomrom mellom prikkene, mens det i perioder hvor kursen flater ut blir kortere mellomrom.

Bearsignaler

Når prikken settes på oversiden av aksjekursen gir den tekniske indikatoren et salgssignal. Dette vil indikere at kursen kan utvikle seg svakere i tiden fremover. Mellomrommet mellom prikkene vil være like som for bullsignalet.

Falske signaler

I perioder med sidelengsutvikling av aksjekursen, det vil si at aksjekursen beveger seg i en trading range, vil det bli gitt flere falske signaler. For en aksjetrader vil dette bety flere handler, noe som gir økte kostnader og potensielle tap.

Bruk av Parabolic SAR

På grunn av falske signaler kan det lønne seg å bruke Parabolic SAR sammen med andre tekniske indikatorer. Ofte blir stochastic oscillator, glidende gjennomsnitt og ADX brukt. Dette for å luke bort falske signaler. Som nevnt gir den tekniske indikatoren både kjøpssignaler og salgssignaler. Det gjør at indikatoren blir brukt til timing av inngang i en aksje og til å sette stop loss ordre. Stop loss settes på den siste prikken og flyttes oppover etterhvert som aksjekursen stiger.