Meny Lukk

Hvordan trade på nett

Trading på nett har vært populært lenge, men har i det siste fått et nytt oppsving som følge av stort fokus på kryptovaluta og god utvikling på børsene verden over. Norske banker og nettmeglere leverer alle gode løsninger for å trade på nett, men dersom man benytter utenlandske nettmeglere får man tilgang til et langt større utvalg av verdipapirer, samtidig er prisene ofte lavere og man får også flere fordeler som gratis realtidskurser, gratis nyhetsoppdateringer, gratis teknisk analyse verktøy og trading app for mobil og nettbrett. De utenlandske nettmeglerne som du finner på denne siden er nettmeglere vi bruker daglig. I tillegg er de både regulert av finansmyndigheter og tilknyttet sikringsfond som gjør at innskudd er forsikret, tilsvarende det norske banksikringsfondet.

eToro test

 • Aksjer og CFD

 • Best på teknisk analyse

 • Godkjent av Finanstilsynet

67 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Skilling test

 • CFD

 • Lav spread

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Plus500 test

 • CFD

 • God tradingapp

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

easyMarkets test

 • CFD og opsjoner

 • TradingView integrert

 • Godkjent av Finanstilsynet

74 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Hvordan trade på nett

For å starte med trading på nett er det først og fremst viktig å vite hva du vil ha hovedfokus på. Dersom du er mest interessert i kryptovaluta passer for eksempel eToro Norge bra. Her får du nemlig en gratis krypto wallet. Dersom du gjør flest handler i vanlig valuta, råvarer, aksjer eller indekser er det eToro Norge som passer best. Her finner du stort utvalg av CFDer på valuta, indekser, aksjer, råvarer og kryptovaluta. Samtidig har eToro Norge en av de laveste spreadene på markedet, noe som holder kostnadene ved trading nede. Når du vet hva du vil trade er det en smal sak å åpne en gratis tradingkonto. Det er faktisk ikke mer enn tre trinn som må fullføres før du kan begynne å trade på nett.

CFD trading

CFD er en forkortelse for Contract for Difference. Dette er en kontrakt som speiler utviklingen i det underliggende produktet. Det vil si at dersom Nasdaq indeksen stiger vil også CFDen for Nasdaq stige. Fordelen med å trade CFDer er at prisene på kjøp og salg er lave, samtidig som CFD meglerne tilbyr CFDer på nær sagt alle typer finansielle instrumenter. Det betyr at du kan kjøpe og selge alt fra kaffe, til valuta & Forex, aksjer, olje, gull eller indekser på et og samme sted.